Nick Nuyens tipt op Filippo Pozzato voor Ronde van Vlaanderen

© Belga

Nick Nuyens, de uittredende winnaar van de Ronde van Vlaanderen en dit jaar wegens een heupletsel niet aan de start, wikt de favorieten.

“Van Fabian Cancellara weten we al sinds Sanremo dat hij weer super is”, zegt Nuyens in Sport/Voetbalmagazine. “Maar hoe de krachtsverhoudingen precies liggen tussen de Zwitser en Tom Boonen, daar werden we eigenlijk niet echt wijzer over. Op geen enkele helling zagen we de twee voluit tegen elkaar rijden.”

“Heel belangrijk vind ik dat Boonen rapper is in de sprint en dat voor zichzelf nog eens kon bevestigen. Na zijn spurtzeges in Harelbeke en Wevelgem moet hij een extra boost van vertrouwen hebben gekregen.”

“De vraag is dus niet hoe Boonen het Cancellara moeilijk moet maken, het is aan Cancellara om van Boonen af te geraken. Als híj het niet kan, dan niemand. Dat de Oude Kwaremont de rol overneemt van de Muur, komt hem zeker niet slecht uit. Op de Kwaremont kan hij een kloof beter uitdiepen.”

Outsiders

Er liggen echter nog andere kerels op de loer. Nuyens: “Filippo Pozzato in de eerste plaats. Hij is weer volledig op niveau en mijn geheim favoriet. In de E3 reed hij op de Tiegemberg zijn groepje helemaal uit elkaar. De Italiaan is bovendien een slimme renner die de koers goed leest.”

“Ik zou toch ook maar uitkijken voor Oscar Freire. Een verrassende naam misschien voor de Ronde van Vlaanderen, maar ik weet dat hij al jaren streeft naar een goeie prestatie in die wedstrijd. Ik sluit niet uit dat er een groepje van een vijftiental naar de finish rijdt en dan zie ik Freire daar wel bij zitten.”

“Het risico bestaat ook dat de topfavorieten afwachtend zullen rijden en alles op de laatste keer Oude Kwaremont – Paterberg willen zetten. Ik verwacht dat sommige outsiders daarop zullen speculeren. Sylvain Chavanel is daar bedreven in. Zo’n renner durft van verder in het offensief te gaan.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier