Nokere Koerse gaat niet door wegens winterweer

© Belga

De 68e editie van de wielerwedstrijd Nokere Koerse-Danilith Classic van woensdag wordt afgelast omwille van de hevige sneeuwval.

De 68e editie van de wielerwedstrijd Nokere Koerse-Danilith Classic van woensdag wordt afgelast omwille van de hevige sneeuwval. Dat hebben de organisatoren beslist.

De aanhoudende sneeuw heeft bepaalde gedeeltes van het parcours heel gevaarlijk gemaakt. De organisatie kon de veiligheid van de renners, de volgers en de toeschouwers niet garanderen en daarom werd besloten om niet van start te gaan.

‘Door de felle wind zijn er opnieuw sneeuwophopingen. Vannacht geven ze opnieuw vriesweer en kans op winterse neerslag. Wij kunnen dan ook niets anders doen dan onze wedstrijd afgelasten. Een pijnlijke beslissing maar de enige echte juiste,’ stelt koersdirecteur Rony De Sloovere.

Sportdirecteurs begrijpen beslissing

Vrijwel alle sportdirecteurs konden zich vinden in de beslissing van de wedstrijdorganisatoren. Rik Van Slijcke (Omega Pharma-Quick.Step): ‘Je moet aan de veiligheid van de renners en van al hetgeen een koers met zich meebrengt denken. Ik vond het mooi dat de organisatoren stelden dat zij het voorjaar van de renners niet wilden hypothekeren. Ze maakten een moedige maar dramatische beslissing”.

Jean-Pierre Heynderickx (Lotto-Belisol) trok nog voor de vergadering van de sportdirecteurs op verkenning voor de plaatselijke ronden. ‘Op sommige punten gaat het, maar dan kom je plots op besneeuwde wegen. Op 2 kilometer van de finish was het spekglad en lag er zelfs zo’n 10 centimeter sneeuw. Jammer voor mannen als Kenny Dehaes, Jens Debusschere en Frederique Robert die van Nokere Koerse een doel hadden gemaakt’.

Hilaire Van Der Schueren (Vacansoleil-DCM): ‘Toen ik naar de vergadering kwam, wist ik al genoeg. Er ging niet gekoerst worden. In Geraardsbergen was het al hopeloos maar ook op de wegen die we normaal gezien in koers gingen aandoen was het niet te doen. De organisatoren namen de enige en juiste beslissing.’

Ook Kuurne-Brussel-Kuurne van 24 februari werd al afgelast omwille van de barre weersomstandigheden.

VIP wel

Er mag dan wel geen wedstrijd zijn, het VIP-gebeuren gaat wel degelijk door. ‘Wij hebben niet minder dan 1250 genodigden die inschreven om aanwezig te zijn. Wij kunnen die mensen die op vijf verschillende locaties verspreid zitten toch niet in de kou laten staan’, verduidelijkt voorzitter Marc Van Cauwenberghe. ‘Het feest gaat dus gewoon door, al zal dat door onze spijtige beslissing bij velen een naar gevoel mee zich meebrengen’.

‘Ik zit al 51 jaar in het bestuur van Nokere Koerse-Danilith Classic en nog nooit moesten we afgelasten. Wij zullen onze VIP’s verder informeren via onze website nokerekoerse.be, waar ze terecht kunnen en welke speciale maatregelen we getroffen hebben om hen ter plaatse te brengen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier