Noor Alexander Kristoff wint twaalfde rit in Tour de France

Alexander Kristoff © Belga

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft de twaalfde rit in de Ronde van Frankrijk op zijn palmares geschreven, een etappe over 185,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Saint-Etienne.

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft de twaalfde rit in de Ronde van Frankrijk op zijn palmares geschreven, een etappe over 185,5 kilometer tussen Bourg-en-Bresse en Saint-Etienne. De winnaar van Milaan-Sanremo was in de spurt sneller dan groenetruidrager Peter Sagan (Cannondale) en de Fransman Arnaud Démare (fdj).

In een overgangsetappe met onderweg enkele kleine colletjes probeerden verschillende renners een sprint van een uitgedund peloton te ontlopen, maar uiteindelijk kwam die er toch.

Zonder Kittel (gelost) en Greipel (val in slotfase) was de stoere Noor de snelste van het pak. De gele trui van de Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) kwam nooit in het gedrang, Jurgen Van den Broeck wint opnieuw een plaatsje in de stand en is nu negende, op 4:18 van Nibali.

Vrijdag begint het echte werk voor het peloton, want dan trekken de renners de Alpen in. In een etappe over 177 kilometer tussen Grenoble en Risoul wachten twee beklimmingen van eerste categorie (de Col du Lautaret en de aankomst op de Montée de Risoul) en één buiten categorie (de Col d’Izoard). (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier