Omega Pharma-Quick.Step strikt Uran, Renshaw en Petacchi

© ImageGlobe

Omega Pharma-Quick.Step versterkt zijn selectie komend seizoen met de Colombiaan Rigoberto Uran, de Australiër Mark Renshaw en de Italiaan Alessandro Petacchi.

Uran en Renshaw tekenden een contract voor twee jaar, tot eind 2015. Eerder op de dag ondertekende Petacchi al een contract tot eind 2014.

Topklimmer

Uran (26) wordt beschouwd als een van de beste klimmers van zijn generatie. Hij kan ook goed tijdrijden. In de voorbije Giro eindigde de Colombiaan als tweede na Vincenzo Nibali en won onder meer de loodzware etappe naar Altopiano del Montasio. Vorig seizoen haalde Uran zilver in de olympische wegrit (na Vinokourov).

‘Ik ben blij dat ik voor een grote ploeg als Omega Pharma-Quick.Step mag fietsen’, zegt Uran, die na het seizoen overkomt van Sky. ‘Toen ik pas naar Europa kwam, was ik al dicht bij een transfer maar toen sprong het af. Nu kruisen onze wegen opnieuw. Na vier jaar bij Sky kijk ik uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière.’

Uran zal in zijn nieuwe ploeg worden uitgespeeld als kopman in de grote rondes. ‘Met zijn ervaring en talent kan hij jongeren als Michal Kwiatkowski bovendien bijstaan in hun leerproces’, zegt teammanager Patrick Lefevere.

Lead-out man

Mark Renshaw (30) wordt bij Omega Pharma-Quick.Step herenigd met Mark Cavendish, van wie hij tussen 2009 en 2011 de lead-out man was. De Australiër verlaat Belkin.

‘Ik kijk ernaar uit opnieuw met ‘Cav’ voor de zeges te strijden. Hopelijk pakken we met hem en de ploeg heel wat overwinnnigen.’

Spurttrein

Petacchi wordt al langer aan het team van Lefevere gelinkt, maar de Internationale Wielerunie verbood de transfer evenwel omdat het reglement geen tussentijdse overgangen voor 1 augustus toelaat.

‘Dat ik zo dicht bij mijn 40e verjaardag terug kan keren bij deze topploeg, is een fantastisch gevoel’, zegt Petacchi. ‘Ik wil het hele team bedanken, zeker Patrick Lefevere en het bestuur dat zij mij deze mooie kans bieden.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier