Omega Pharma-Quick.Step wordt Etixx-Quick.Step

© Belga

Omega Pharma-Quick.Step zal volgend seizoen Etixx-Quick.Step heten. Dat maakte de sponsor van het wielerteam bekend.

Etixx, de Belgische marktleider in sportvoeding en in handen van het farmaceutisch bedrijf Omega Pharma, zal vanaf volgend seizoen en zeker tot en met eind 2017 op de truitjes staan van het wielerteam van ceo Patrick Lefevere. De formatie zal dan ook niet langer Omega Pharma-Quick.Step, maar Etixx-Quick.Step heten. Dat werd maandag op de tweede rustdag van de 101e Ronde van Frankrijk bekendgemaakt.

‘We zijn met Omega Pharma in 2003 gestart met wielersponsoring’, zei sponsor Marc Coucke, ceo van Omega Pharma. ‘Verschillende merknamen passeerden daarbij de revue. Davitamon, Silence en Predictor. Twee jaar geleden zijn we dan teruggekeerd naar de naam van het bedrijf, Omega Pharma. Nu kiezen we opnieuw voor een product, omdat we Etixx meer in de markt willen zetten en internationaal willen groeien.’

De Brit Mark Cavendish, die in de eerste etappe van de Tour uitviel, reisde speciaal af naar Carcassonne om de bekendmaking van het belangrijke nieuws bij te wonen. Coucke vestigde eerder al de aandacht op Etixx door met het merk shirtsponsor te worden van de Franse voetbalclub Rijsel. Binnenkort wordt bekendgemaakt dat nog een tweede ploeg uit de Franse eerste klasse gesponsord wordt. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier