Opnieuw in de winkel: onze Tourgids

In aanloop naar de Ronde van Frankrijk, die op 2 juli in Normandië start, ligt vanaf donderdag 16 juni de jaarlijkse Tourgids van Sport/Wielermagazine in de winkel.

In deze special van 132 pagina’s vormt een uitgebreid dossier het hart. Daarin wordt elke rit op een dubbele pagina grondig besproken, met een analyse van de kanshebbers en het parcours, plus anekdotes uit het rijke Tourverleden. Maar er is veel meer dan dat: exclusieve interviews met Alberto Contador, Thibaut Pinot en Fabio Aru, maar ook uitvoerige gesprekken met Eusebio Unzué, de ploegleider van Nairo Quintana, en Patxi Vila, de coach van wereldkampioen Peter Sagan. Ook de Belgische Tourhoop Serge Pauwels en Lotto-Soudalmanager Marc Sergeant doen hun ambities uit de doeken.

Verder gingen we op zoek naar de roots van Chris Froome in Kenia en trokken we mee op hoogtestage met de Nederlanders Robert Gesink en Wilco Kelderman. Natuurlijk blikken we met Lucien Van Impe en zijn echtgenote ook terug op diens Tourzege van 1976 en uit de Tourgeschiedenis diepten we de zeven zotste sprinters op: van Djamolidin Abdoesjaparov over Eddy Planckaert tot Guido Bontempi. Alweer een heel afwisselende Tourgids dus, onmisbaar voor wie zich nu al helemaal wil verdiepen in La Grande Boucle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier