Patrick Lefevere: “Omega Pharma – Quick.Step had facelift nodig”

© Belga

Patrick Lefevere praatte met cyclingnews.com over zijn nieuwe ploeg, de overwinningen in het prille seizoen en Parijs-Nice.

De 57-jarige manager van Omega Pharma-Quick.Step-wielerploeg is tevreden over de reeds behaalde resultaten in het vroege seizoen en hoe zijn ploeg aanpaste aan de veranderingen. Hij geeft toe dat de reorganisatie die doorgevoerd werd misschien wel nodig was.

“Ze tellen allemaal”

“We hebben 15 overwinningen dit seizoen als je die van Zdenek Stybar (in het veldrijden, red.) meetelt,” zegt Lefevere. “Ze tellen allemaal en maken mij erg blij. Het toont hoe hard de ploeg heeft gewerkt in de winter en ik hoop dat we kunnen verder gaan op hetzelfde elan. Misschien hadden we deze kleine facelift nodig,” zegt de ex-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Leipheimer en Martin

Na afloop van het teleurstellende wielerseizoen 2011 was de West-Vlaming een van de actiefste managers op de transfermarkt. Hij haalde grote namen als de Amerikaan Levi Leipheimer en de Duitse wereldkampioen tijdrijden Tony Martin binnen. “De Duitser moest door een kleine blessure zijn voorbereiding onderbreken en de slottijdrit in de Portugese Ronde van Algarve komt waarschijnlijk te vroeg voor de titelverdediger,” aldus Lefevere.

Parijs-Nice

De Duitser die vorig jaar ook Parijs-Nice won, wil in de rittenkoers zijn beste vorm vinden. “Parijs-Nice is de eerste grote krachtmeting en het telt voor de WorldTour. Dus hopen we daar wat punten te pakken,” zegt de voormalige ploegleider. “Iedereen wil daar een rol spelen. Sylvain Chavanel en Tom Boonen willen daar ook ritten winnen en zij zijn zeker niet de enige.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier