Patrick Lefevere: “Schrijf nooit iemand te vroeg af”

© Belga

‘Zo hard heb ik Tom Boonen nooit eerder zien rijden.’

Franco Ballerini in 1995 en 1998. Johan Museeuw in 1996, 2000 en 2002. Andrea Tafi in 1999, Servais Knaven in 2001 en Tom Boonen in 2005, 2008, 2009 en 2012. Dat zijn elf overwinningen voor de ploeg van Patrick Lefevere in 21 jaar tijd in Parijs-Roubaix.

“Fenomenaal”, aldus de grote baas van Omega Pharma-Quick.Step. “Na vele van die overwinningen heb ik gedacht dat het zich nooit meer zou herhalen, maar steeds opnieuw zijn we erin geslaagd om de Helletocht naar onze hand te zetten.

‘Zo snel heb ik Tom Boonen nooit weten rijden’

Nadat we ooit met drie op het podium stonden met Gianluca Bortolami en Andrea Tafi naast Johan Museeuw, zag het er nu zelfs even naar uit dat we er opnieuw met twee zouden staan. Niki Terpstra explodeerde evenwel. Maar geen nood want met Tom Boonen hebben we natuurlijk een groots nummer opgevoerd. Zo snel en hard als vandaag en dat zelfs op de stenen heb ik Tom Boonen nooit weten rijden”.

‘Je mag nooit iemand te snel afschrijven’

“De les van dit schitterende voorseizoen? Dat je nooit iemand te snel mag afschrijven. En dat we als ploeg uiteraard aan een superseizoen bezig zijn. Slechter dan het in 2011 geweest is, mocht het natuurlijk niet worden. Dat zou misschien het einde van ons project kunnen betekenen. Maar het wiel draait nu en iedereen stijgt boven zichzelf uit. Al wat we nu meemaken hebben we te danken aan de vernieuwing die we in onze ploeg aangebracht hebben.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier