Peter Sagan wordt ploegmaat van Alberto Contador

Peter Sagan © BelgaImage

Peter Sagan rijdt vanaf 2015 voor Tinkoff-Saxo. Hij wordt er ploegmaat van onder meer Alberto Contador en Rafal Majka.

Het nieuws hing al langer in de lucht, maar werd pas nu officieel bevestigd door de Russische wielerformatie. De 24-jarige Slovaak, die momenteel nog bij Cannondale rijdt en gegeerd wild was op de transfermarkt, tekent een driejarig contract bij het team van de steenrijke Oleg Tinkoff.

Een week geleden had de flamboyante teambaas Tinkoff op Twitter nog laten uitschijnen dat Peter Sagan, recent voor de derde keer op rij winnaar van de groene trui in de Tour de France, volgend jaar voor zijn team zou rijden. “Beste Tinkoff-Saxo-fans, willen jullie dat ik de deal met Peter Sagan afrond? Ik doe het bij 1.000 retweets!”, klonk het. Na enkele uren was de boodschap al 2.200 keer geretweet.

Donderdag tweette Tinkoff nog dat hij Sagan beet had, even later klonk het dan dat het om diens broer Juraj ging. Vrijdag volgde dan eindelijk de officiële bevestiging. Bij Tinkoff-Saxo wordt Sagan ploegmaat van onder meer Alberto Contador en Rafal Majka. ‘Peto’, dit seizoen onder meer winnaar van de E3 Harelbeke, geldt als een van de beste renners uit het huidige profpeloton. Zijn nieuwe werknemer hoopt hem naar een nog hoger niveau te kunnen tillen.