Philippe Gilbert bereidt Milaan-Sanremo voor in Imola

© Reuters

Zal de recente griep stokken in de wielen steken van Philippe Gilbert tijdens ‘La Primavera’?

Philippe Gilbert reist af naar het Italiaanse Imola om zich voor te bereiden op een monument in het wielervoorjaar, Milaan-Sanremo. Snelle ‘Phil’ stapte in de voorlaatste etappe uit de Tirreno-Adriatico omwille van griepsymptomen. De BMC-renner wordt in Imola vergezeld door ploegdokter Max Testa om zijn herstel te bespoedigen.

Enkele dagen rusten BMC-teammanager John Lelangue wil niet veel lossen over de precieze gezondheidstoestand van zijn pas aangekocht prijsbeest. “Philippe is kalm naar Imola vertrokken, waar we allen naartoe trekken om enkele dagen te rusten voor Milaan-Sanremo,” vertelt hij aan de Franstalige krant La Dernière Heure. “Philippe heeft geen koorts meer, maar dat is niet het enige wat we in de gaten houden. Het is en blijft een virus,” zegt Lelangue op Gilberts website.

Eerste belangrijk doel

Op Gilberts persoonlijke website kunnen we lezen dat de Belgische kampioen (vandaag) weer aan zijn fietstraining begint. “Ik maak me niet ongerust,” gaat Lelangue verder. “Milaan-Sanremo blijft voor onze ploeg een eerste belangrijk doel van het seizoen. Ik ben overtuigd dat we er klaar voor zijn.” Gilbert probeert in ‘La Primavera’ beter te doen dan zijn derde plaats van 2008 en 2011. Heel België kijkt uit naar een eerste Belgische overwinning sinds Andrei Tchmil in 1999. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier