Philippe Gilbert: ‘Niks met zaak Vansevenant te maken’

© Image Globe/Peter Deconinck

De kopman van Omega Pharma-Lotto neemt het niet dat zijn naam gelinkt wordt aan de zaak rond voormalig wielrenner Wim Vansevenant.

Philippe Gilbert, een van de kopmannen van Omega Pharma-Lotto in de komende Tour de France, neemt het niet dat zijn naam gelinkt wordt aan de zaak rond voormalig wielrenner Wim Vansevenant (ex-Lotto). ‘Ik wil bij hoog en laag bevestigen dat ik niets te maken heb met heel deze trieste affaire’, zegt Gilbert in een communiqué. ‘Ik bewijs al jaren mijn engagement tegen doping dankzij mijn beroepsernst en mijn training. De link met de bewuste persoon is enkel de vrucht van de verbeelding van enkele personen met slechte bedoelingen’.

Dopingproduct

Woensdag raakte bekend dat een postpakket uit Australië met een dopingproduct, bestemd voor Vansevenant, onderschept werd op de luchthaven van Zaventem. Vansevenant zegt dat hij dacht dat het ging om aminozuren, die hij voor eigen gebruik had besteld. Hij ontkent dat hij het product kocht voor zijn ex-ploeg.

‘Ik vernam het nieuws woensdagochtend,’ aldus Gilbert. ‘Het was een donderslag bij heldere hemel. Maar het ergste is dat ik vandaag het slachtoffer ben omdat enkelingen mijn naam aan de zaak linken. Het enige dat ik gedaan heb, is hetzelfde wielertruitje dragen’.

Tour

Gilbert verkeert momenteel in topvorm. Nadat hij eerder onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race had gewonnen, werd hij zondag Belgisch kampioen.

Zaterdag start de Tour de France en Gilbert hoopt er hoge ogen te gooien. ‘Ik kan mijn supporters geruststellen. Ik zal met nog meer motivatie aan de start van de Tour verschijnen en ben klaar om mijn integriteit in de koers te bewijzen’. (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier