Philippe Gilbert tekent voor drie seizoen bij BMC

© Belga

Gilbert reed sinds 2009 voor Omega Pharma-Lotto, maar die ploeg houdt zoals bekend op te bestaan aan het eind van dit seizoen.

Philippe Gilbert fietst volgend seizoen voor BMC. De Belgische kampioen tekende bij het Amerikaans-Zwitserse team een contract voor drie seizoenen. Gilbert reed sinds 2009 voor Omega Pharma-Lotto, maar die ploeg houdt zoals bekend op te bestaan aan het eind van dit seizoen.

Op de website van de BMC-ploeg zegt manager Jim Ochowicz: “Gilbert wordt een van onze leiders in het klassieke voorseizoen, een belangrijke pion in het team dat Cadel Evans in de Tour moet bijstaan en een waardevolle mentor voor onze jongeren zoals Taylor Phinney en Greg Van Avermaet”.

Gilbert licht ook zelf zijn keuze toe. “BMC is een goed georganiseerd team en een erg professionele en hechte groep. Ik kijk ernaar uit om na de voorjaarsklassiekers Evans bij te staan in de Tour, die op de koop toe start in mijn eigen regio. Ritwinst staat dus ook hoog op mijn verlanglijst.”

Evans reed bij Omega Pharma-Lotto al samen met Gilbert en is blij dat hij weer met de Belg herenigd wordt. “We zijn altijd vrienden gebleven, nu worden we weer ploegmaats en dat is fantastisch”, reageerde de Australiër.

BMC haalde vorige week al een andere klepper binnen met de Noorse wereldkampioen Thor Hushovd. Ook hij tekende een contract voor drie jaar, tot eind 2014. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier