Renner Rabobank naar ziekenhuis na zware val in Giro (video)

Tom Jelte Slagter (21) werd overgebracht naar het ziekenhuis van Orvieto, waar een gebroken oogkas en een hersenschudding werd vastgesteld.

De Nederlander Tom Jelte Slagter (Rabobank) is tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Italië zwaar ten val gekomen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Orvieto, waar een gebroken oogkas en een hersenschudding werd vastgesteld.

Slagter ging in de rit van Piombino naar Orvieto op zo’n 15 kilometer van de finish hard onderuit. De 21-jarige renner, die debuteerde in de Giro, bleef roerloos op de grond liggen. Na de dodelijke val van Wouter Weylandt sloeg de schrik de renners om het hart, maar Slagter bleek uiteindelijk bij bewustzijn. Ploegarts Gert Wielink kon hem snel helpen.

Naast de gebroken oogkas en de hersenschudding is een wonde in het gezicht van Slagter gehecht. Hij hield geen hersenletsel over aan de crash. De renner moet minstens één nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De etappe, die het Giro-peloton over de Strade Bianche, de witte onverharde wegens in de buik van Italië, loodste, werd overigens ontsierd door een hele resem valpartijen.

Dubbelslag

Slagters land- en ploeggenoot Pieter Weening sloeg woensdag een dubbelslag. Hij won de etappe met acht seconden voorsprong op de achtervolgende groep en nam zo de roze leiderstrui over van de Brit David Millar (Garmin-Cervélo). Weening droeg zijn zege op aan Weylandt.

Donderdag staat de zesde etappe in de Ronde van Italië op het programma, een rit over 195 kilometer tussen Orvieto en Fiuggi. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier