Renshaw over uitsluiting: Teleurgesteld en verbaasd

© EPA

Wielrenner Mark Renshaw (HTC-Columbia) reageert “teleurgesteld” en “verbaasd” op zijn uitsluiting uit de Tour de France. Ook zijn sportdirecteur Valerio Piva vindt de straf te zwaar.

Renshaw, de gangmaker voor sprinter Mark Cavendish bij HTC-Columbia, deelde donderdag tijdens de eindsprint van de 11e Tourrit enkele kopstoten uit aan de Nieuw-Zeelander Julian Dean.

De Tourjury besliste meteen om de Australiër uit de koers te zetten.

Ellebogen

“Ik had niet gedacht ooit uit een koers te worden gezet, laat staan uit de Tour de France,” aldus Renshaw. “Ik ben een faire sprinter.”

“Dean probeerde me met zijn ellebogen weg te dringen. Ik moest mijn hoofd wel gebruiken om recht te blijven. Als ik ook mijn ellebogen gebruikt had, waren we allebei tegen de vlakte gegaan. Ik wou gewoon mijn rechte lijn houden.”

Gevaar

Renshaw hinderde in de aanloop naar de sprint ook Tyler Farrar, concurrent van Cavendish.

“Links van mij zag ik alleen maar ruimte. Ik had er geen idee van dat ik Tyler Farrar zou hinderen. Nooit zou ik een collega met opzet in gevaar brengen,” aldus de Australiër.

Te zwaar

Ook Valerio Piva, sportdirecteur van Renshaw bij HTC-Columbia, vindt de uitsluiting van de Australiër een te zware straf.

“Waarom Julian Dean, die toch de eigenlijke aanstoker was, dan met rust gelaten wordt, weet ik niet. Had die ook geen straf moeten krijgen? Zonder zijn manoeuvre moet Renshaw niet in de fout gaan.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier