Ricco ontkent bloedtransfusie en hoopt op tweede comeback

© EPA

De 27-jarige Italiaan, die werd ontslagen door Vacansoleil, verscheen woensdag voor het Italiaans Olympisch Comité in Rome.

De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco ontkent dat hij een bloedtransfusie heeft uitgevoerd en wil een tweede comeback maken.

Ricco verscheen woensdag voor het Italiaans Olympisch Comité (CONI) in Rome. “Ik heb niets te verbergen. Ik wil opnieuw fietsen en dus zoek ik een ploeg om zo snel mogelijk weer te kunnen starten,” zei hij in de marge van zijn hoorzitting.

Bloedtransfusie?

Op 6 februari belandde Ricco in het ziekenhuis van Pavullo. De dokter die hem behandelde verklaarde toen dat Ricco toegaf dat hij een mislukte transfusie met zijn eigen bloed had uitgevoerd. De Italiaan, die al eens 20 maanden schorsing uitzat na een positieve test in de Tour de France van 2008, werd daarop ontslagen door zijn Nederlandse ploeg Vacansoleil.

Een maand geleden, op 12 maart, kondigde Ricco “gedegouteerd” zijn afscheid als wielrenner aan, een beslissing waar hij nu dus op terugkeert.

Als het CONI hem opnieuw schuldig bevindt, hangt de 27-jarige Ricco wel een levenslange schorsing boven het hoofd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier