Ronde van Frankrijk live: André Greipel wint tiende rit

© EPA

De tiende etappe brengt de renners van Aurillac naar Carmaux, een rit van 158 kilometer met vier beklimmingen. Volg de ontknoping hier live.

Na een rustdag begint het peloton vandaag aan de tweede Tourweek. De tiende etappe brengt de renners van Aurillac naar Carmaux, een rit over 158 kilometer door de Cevennen.

Onderweg staan vier beklimmingen op het programma: de Côte de Figeac (3e categorie), de Côte de Loupiac (4e), de Côte de Villefranche de-Rouerge (3e) en de Côte de Mirandol Bourgnounac (4e). Na 37,5 kilometer is er ook een tussensprint in Maurs.

Thomas Voeckler draagt voor het eerst in deze Tour de gele leiderstrui. De onfortuinlijke Johnny Hoogerland is na de spectaculaire aanrijding door een volgwagen klaar om zijn bolletjestrui te verdedigen. Philippe Gilbert draagt opnieuw het groen.

Yaroslav Popovych en Alexander Kolobnev zijn niet meer gestart in de tiende rit. De Oekraïner van RadioShack heeft sinds zondag koorts, de Rus van Katusha testte tijdens de vijfde etappe positief op het verboden product HCT, zo werd gisteren bekend.

Volg hieronder de tiende rit van de Ronde van Frankrijk live:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier