Sagan de snelste in Ardooie, Lobato wint tweede rit Tour de l’Ain

Peter Sagan © Belga

De Slowaakse wereldkampioen klopte Dylan Theuns in de sprint in de Binckbank Tour. In de Franse rittenkoers Tour de l’Ain pakte Juan José Lobato de ritoverwinning en de leiderstrui.

Wereldkampioen Peter Sagan heeft zijn tweede ritzege in de Binckbank Tour beet. In de derde etappe was de 27-jarige Slovaak na 185 kilometer, van Blankenberge naar Ardooie, de snelste in een massasprint. Edward Theuns werd tweede, de Fransman Rudy Barbier derde.

De renner van Bora Hansgrohe zet zo na de eerste, nu ook de tweede massasprint van de rittenkoers achter zijn naam. In zijn carrière zit Sagan nu aan 99 overwinningen. Ook vorig jaar won hij twee etappes in wat toen nog de Eneco Tour heette.

De 23-jarige Zwitser Stefan Küng (BMC) behield de groene leiderstrui. Hij heeft vier seconden voor op de Pool Maciej Bodnar en vijf op Sagan en de Nederlander Tom Dumoulin.

In de Tour de l’Ain, sprintte Juan José Lobato van Lotto Jumbo naar de overwinning. De Fransman Nacer Bouhanni kwam als tweede over de finish. Lobato voert nu ook het algemeen klassement aan in de rittenkoers die nog tot 12 augustus duurt.