Sjef De Wilde dacht aan stoppen na doodsmak

© Belga

Als alles goed verloopt, mag de 29-jarige wielrenner van Veranda’s Willems-Accent volgende week het ziekenhuis verlaten.

Als alles goed verloopt, mag Sjef De Wilde (Veranda’s Willems-Accent) volgende week het ziekenhuis verlaten. De 29-jarige wielrenner kwam vorige week woensdag zwaar ten val in de hectische slotfase van de Scheldeprijs in Schoten.

De Wilde herstelt momenteel in het ziekenhuis van Duffel van de gevolgen van zijn doodsmak. De 29-jarige renner liep er onder andere twee gebarsten halswervels en een barst in de onderrug op en kijkt daardoor tegen een lange revalidatie aan. Dat zei hij donderdag tijdens een persconferentie in het ziekenhuis.

Als alles goed verloopt mag De Wilde volgende week al het ziekenhuis verlaten, gevolgd door een periode van zes tot acht weken waarin hij een halskraag moet dragen om zijn zwaar gehavende nek te ondersteunen. Als de blessure op een gunstige manier blijft evolueren, zou De Wilde over een viertal maanden opnieuw in competitie kunnen treden.

“Van de val zelf herinner ik me niks,” vertelde De Wilde. “Ik heb de beelden op het internet wel al eens bekeken en aan de hand van wat de andere renners me vertelden, heb ik mijn eigen verhaal samengesteld. Na anderhalve dag ben ik wakker geworden en daarna ben ik beginnen te beseffen dat ik van geluk mag spreken, want het had veel erger kunnen aflopen.”

“Ik heb me de afgelopen week wel eens afgevraagd of ik niet beter zou stoppen, maar ik ben een sportman en dan wil je nu eenmaal prestaties leveren. Ik hoop dus tegen het einde van het jaar een nieuw contract te versieren en als dat niet het geval is, sluit ik het wielrennen definitief af.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier