Sven Nys wordt volgend seizoen ploegmanager van Telenet-Fidea

Sven Nys © BELGA

Veldrijder Sven Nys bevestigt dat hij vanaf 1 maart aan de slag gaat als ploegmanager van Telenet-Fidea. Hij volgt er Hans van Kasteren op.

Het nieuws hing al even in de lucht en is nu officieel bevestigd op een persconferentie.

‘Vanaf 1 maart 2016 neemt Balenberg NV het Telenet Fidea Cycling Team over. Voor het bedrijf achter het Sven Nys Cycling Center ligt het team helemaal in het verlengde van de andere activiteiten’, zo klinkt het. Huidig teammanager Van Kasteren, die na dit seizoen definitief afscheid neemt, ging zelf op zoek naar een overnemer en vond die in Sven Nys en de NV Balenberg. ‘Samen met onze hoofdsponsors heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor Sven Nys als mijn opvolger’, verduidelijkt van Kasteren. ‘Wij zijn er allemaal van overtuigd dat Sven een meerwaarde zal zijn voor het team. Nys is een icoon binnen het veldrijden en de meerwaarde die hij kan bieden aan onze renners en de teamstructuur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in deze beslissing.’

‘Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden’, zegt Nys, die tot 1 maart renner blijft bij Crelan-AA Drink. ‘Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team. Nergens in de cross is er een team met zo’n traditie op dat vlak. Het team zal ook kunnen terugvallen op Energy Lab, waarmee we een partnership hebben. Met mijn ervaring kan ik ook de eliterenners – toch het uithangbord van het team – en de organisatie op zich nog wat bijbrengen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier