Team Sky pakt in tijdrit Tour de France uit met Jaguar F-Type coupé

Jaguar van Team Sky © GF

Team Sky zal zijn renners tijdens de tijdrit van zaterdag tussen Bergerac en Périgueux volgen en ondersteunen met een speciaal ontworpen Jaguar F-Type coupé.

Het prestigieuze Britse automerk is sinds 2010 een officiële partner van het wielerteam en breidt die ondersteuning nu uit met een uiterst sportieve, op maat gemaakte F-Type coupé, zo meldt Jaguar in een persbericht.

Uitgerust

De unieke concept car – Jaguar heeft geen productieplannen voor de wagen – is uitgerust met een draagsysteem voor twee Pinarello Blide TT-fietsen en draagt zowel aan de buiten- als aan de binnenkant de kleuren bekende kleuren van Team Sky.

Verdere aanpassingen zijn een extra elektriciteitsvoorziening in de bagageruimte voor de voeding van radio’s, versterkers, microfoons en televisies die worden gebruikt voor de communicatie tussen de sportdirecteur en de renners.

Tijdrit

Team Sky pakte tijdens de rustdag uit met zijn nieuwe aanwinst en zal de ultrasportieve bolide ook inzetten tijdens de tijdrit van zaterdag tussen Bergerac en Périgueux.

Het wielerteam beleefde nog niet veel plezier aan de Tour 2014, het zag topfavoriet Chris Froome al in de vijfde etappe uitvallen en ook Richie Porte kon de verwachtingen niet inlossen na de opgave van zijn kopman. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier