Thomas De Gendt wint zevende etappe in Parijs-Nice

© Belga

In de voorlaatste rit van Parijs-Nice toonde Thomas De Gendt zich oppermachtig. Hij reed de tegenstand aan flarden en reed binnen met een voorsprong van ruim zes minuten op de nummer 2 van de dag.

Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) heeft de zevende etappe in de 70e editie van Parijs-Nice (WorldTour) gewonnen. Na 220 kilometer van Sisteron naar Nice had de 25-jarige Oost-Vlaming op de Promenade des Anglais 6:18 voor op de Est Rein Taaramae. Op 9:24 won de Duitser John Degenkolb de sprint van het peloton. De 31-jarige Brit Bradley Wiggins (Sky) blijft leider.

Voor De Gendt, ook vorig jaar al ritwinnaar in Parijs-Nice, is het de eerste zege van het seizoen. Voor zijn ploeg is het al het derde dagsucces in deze Parijs-Nice. De Zweed Gustav Erik Larsson won de eerste etappe, de Nederlander Lieuwe Westra de vijfde.

Meesterwerk

De voorlaatste etappe van Parijs-Nice van Sisteron naar Nice werd een meesterwerk van Thomas De Gendt. Wat aan km 48 begon als een ontsnapping om punten voor het bergklassement weg te pakken zodat de tegenstanders van zijn ploegmakker Frederik Veuchelen geen maxima konden behalen, groeide uit tot een monsterontsnapping met Rein Taaramae. Die fietste hij op de Col de Vence zo murw dat hij uiteindelijk met ruim zes minuten achterstand op De Gendt aan de Azurenkust aankwam.

Klimtijdrit

Winnen na een aanval van 170 km, een nieuw visitekaartje van Thomas De Gendt. De weelde kan dus niet op bij Vacansoleil-DCM.

Zondag eindigt de Koers naar de zon met een loodzware klimtijdrit over 9,6 kilometer naar de col d’Eze in Nice. Wiggins begint er aan met een voorsprong van 6 seconden op Westra en 18 op de Spanjaard Alejandro Valverde. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier