Thor Hushovd start niet in Tour de France

© Reuters

De Noor Hushovd laat de Ronde van Frankrijk dit jaar aan zich voorbijgaan. Hij zou onvoldoende fit zijn.

De 34-jarige Noor Thor Hushovd geeft forfait voor de Ronde van Frankrijk, die op 30 juni in Luik van start gaat. Dat meldde zijn team BMC. De wereldkampioen van 2010 is onvoldoende fit, na een virale infectie die hem in het eerste deel van het seizoen verzwakte.

Vorige maand gaf Hushovd al tijdens de eerste week van de Ronde van Italië op. Hij zal van 10 tot 16 juli wel de Ronde van Polen (WorldTour) rijden. “Hushovd is in goede gezondheid, maar conditioneel is hij niet klaar voor een grote ronde”, verklaarde teamdokter Max Testa. “Na zijn opgave in de Giro deden we testen, waaruit bleek dat hij nog met de naweeën van een virale infectie kampte. Maar nu is alles weer normaal.”

Hushovd blikt vooruit

“Er blijven nog doelen genoeg”, stelde Hushovd zelf. “De Olympische Spelen en het wereldkampioenschap zijn met rood aangestipt en ik zou ook graag deel uitmaken van het team van BMC voor het WK ploegentijdrijden. Maar eerst heb ik meer tijd nodig om volledig te herstellen. Daarom neem ik eind deze maand ook niet deel aan de Noorse nationale kampioenschappen.”

Hushovd boekte tien ritzeges in de Tour, twee daarvan vorig jaar. In 2005 en 2009 won hij het puntenklassement. In 2004 reed hij een dag in het geel, vorig jaar had hij de gele trui een week lang om de schouders. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier