Tiesj Benoot trekt voor twee seizoenen naar Jumbo-Visma

Tiesj Bennoot, hier nog bij DSM.

Enkele uren na de bekendmaking van zijn vertrek bij Team DSM is het nieuwe team van Tiesj Benoot bekend. De 27-jarige Gentenaar ondertekende een contract voor twee seizoenen bij Jumbo-Visma. Hij wordt er ploeggenoot van Wout van Aert en andere Belgen Tosh Van der Sande en Nathan Van Hooydonck.

“Ik geloof dat ik mijn plafond nog niet bereikt heb”, zei Benoot in een eerste reactie. “Bij Team Jumbo-Visma denk ik die stap vooruit te kunnen zetten. De laatste jaren heb ik opgekeken naar deze ploeg. Ik ken wat jongens uit de ploeg waardoor ik wel een beetje kan inschatten hoe het eraan toegaat. Er heerst een professionele manier van werken die me aanspreekt.”

Ook sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman was erg gelukkig met de komst van Benoot. “Tiesj stond al enige jaren op onze lijst met potentiële versterkingen. Toen duidelijk werd dat hij op de markt kwam, hebben we niet geaarzeld. We zijn ontzettend blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen. Hij is een geweldige renner en een geweldige persoonlijkheid. Hij maakt ons op vele terreinen sterker en zijn persoonlijkheid past uitstekend bij ons.”

“Tiesj versterkt onze klassieke groep rondom Wout van Aert en zal ook een voorname rol in de etappekoersen krijgen. Hij is een echte teamplayer, die oog heeft voor verbeteringen en openstaat voor nieuwe ideeën en innovaties. Samen maken we een plan waar we allebei achter staan en in geloven.”

Benoot ervaarde hetzelfde enthousiasme. “Het vertrouwen dat ik kreeg na de eerste gesprekken gaf nog een extra duwtje. Ik ben ervan overtuigd dat ik in dit team de beste versie van mezelf kan worden als wielrenner. In de grote wedstrijden wil ik tot diep in de finale een beslissende rol kunnen spelen, zowel voor een kopman als voor mezelf als die kans zich voordoet.”

Benoot reed de voorbije twee seizoenen voor DSM, en voorganger Sunweb. Voordien was hij vijf jaar actief bij Lotto Soudal. Op zijn palmares prijkt met de Strade Bianche (2018) één topklassieker. Hij won ook etappes in de Ronde van Denemarken (2019) en Parijs-Nice (2020). In die laatste rittenkoers werd hij de voorbije twee jaar respectievelijk tweede en vijfde in het eindklassement.