Tim Wellens wint Eneco Tour

© belga

Tim Wellens (Lotto Belisol) pakt de eindzege in de Eneco Tour. Guillaume Van Keirsbulck (OPQS) wint slotrit na knappe solo.

De leiderspositie van de 23-jarige Tim Wellens (Lotto Belisol) kwam zondag tijdens de slotrit van de Eneco Tour niet meer in gevaar en zo pakte hij zijn eerste grote eindoverwinning in een rittenkoers van het WorldTour-kaliber.

“Voor de start van de Eneco Tour was ik zelfs nog wat onzeker. Ik was immers ziek geweest maar bleek uiteindelijk toch voldoende genezen om te starten in Terneuzen. Na zeven etappes sta ik hier met de wit-rode leiderstrui. Ik ben uitermate tevreden met deze schitterende eindzege”, glunderde Wellens.

“De slotetappe was zeer lastig maar ik kon rekenen op de steun van mijn teamgenoten. Die hebben me als in een zetel naar de eindmeet in Sittard-Geleen gebracht. Ik ben de eerste Belg die deze Eneco Tour, in zijn tienjarig bestaan, wint. Dat kunnen ze me toch al niet meer afpakken”.

“Dit is meteen een stapje hogerop de ladder. Als je het deelnemersveld bekijkt mag deze overwinning zeker gezien worden. Dat ik nu een ronderenner ben? Als ik het woord ronde hoor denk ik meteen aan de wedstrijden over drie weken. De bergen daarin zijn tien keer zo lastig als de Côte de la Redoute, dus niet vergelijkbaar met wat we hier voorgeschoteld kregen. De kleine rittenkoersen , van één week, liggen me dan wel. Ik hoop natuurlijk dat ik nog doorgroei en ooit in de grote ronden ook mijn mannetje zal kunnen staan maar dat is nu nog niet aan de orde.”

Met nog zowat 35 kilometer voor de boeg van de slotetappe van de Eneco Tour zette Guillaume Van Keirsbulck (OPQS) zondag een solo op die hij knap afrondde tot in de straten van Sittard-Geleen.

“Ik wist dat het nog redelijk ver was toen ik ging aanvallen maar ik had de wind als bondgenoot. Ik doe dat immers graag, dat tegen de wind in beuken, en wou voluit mijn kans gaan”, stelde Van Keirsbulck. “Ik zag op een gegeven moment een gaatje in onze kopgroep, daar ben ik ingesprongen en dan begon ik aan een lange tijdrit. Het was echt knokken zo alleen om voorop te blijven. Ik denk ook dat dit een van mijn mooiste, zo niet dé mooiste, zeges is van mijn hele loopbaan. Dit is toch een overwinning in een WorldTour-koers”. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier