Tom Boonen: ‘Ik kom zeker terug’

© EPA

Tom Boonen moest tijdens de zevende rit in de Ronde van Frankrijk dan toch de handdoek gooien als gevolg van zijn val in de vijfde rit. Later gaf hij meer uitleg.

Tom Boonen moest vrijdag tijdens de zevende rit in de Ronde van Frankrijk dan toch de handdoek gooien als gevolg van zijn val in de vijfde rit. Maandag ondergaat hij verder medisch onderzoek. “Net na de aankomst donderdag voelde ik me goed en dacht ik dat alles opnieuw in orde zou komen”, legt Boonen uit. “Maar ’s avonds ging het opnieuw slechter. Ik heb in de nacht van donderdag op vrijdag amper geslapen, door hoofdpijn en pijn aan mijn rug en schouders.”

“Vrijdagochtend probeerde ik het toch opnieuw, maar tijdens de rit was ik niet helder en ik voelde me niet veilig. Ik was duizelig en kon me niet concentreren. Ik liet me afzakken, maar in deze omstandigheden was het te gevaarlijk om te koersen, zowel voor mezelf als voor de rest van het peloton.”

Voor Boonen is het, na 2005, 2006 en 2009, al de vierde keer dat hij moet opgeven in de Tour. De ex-wereldkampioen is heel teleurgesteld, maar blijft strijdvaardig.

“Ik had me goed voorbereid op deze Ronde en ik denk dat ik zeker kansen zou hebben gekregen. Ik hou van deze koers en kom zeker terug. Maar nu wil ik eerst recupereren en dan plannen maken voor de komende weken. Alle trainingsarbeid die ik deed om in vorm aan de Tourstart te verschijnen, is niet tevergeefs en zal me ook in de toekomst van pas komen.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier