Tom Boonen laat Ronde van Frankrijk links liggen

© Belga

Tom Boonen geeft forfait voor de Ronde van Frankrijk 2013. Hij zal wel aantreden in de Ronde van België die op 22 mei start.

Tom Boonen heeft laten weten niet deel te zullen aan de Ronde van Frankrijk. Hij treedt wel aan in de Ronde van België die op 22 mei van start gaat.

Het Oost-Vlaamse Lochristi heeft dit jaar de eer als startplaats van de Ronde van België te mogen fungeren. Op 26 mei kennen we in het Waalse Banneux, gelegen tussen Luik en Spa, de opvolger van de 28-jarige Duitser Tony Martin.

RittenoverzichtOp de eerste dag trekken de renners van Lochristi naar de Vlaamse kust te Knokke-Heist met passages in onder andere Moerbeke, het Nederlandse Zuiddorpe en Sas van Gent, Zelzate en Eeklo. Op dag twee gaat het vanuit Knokke-Heist naar een eerste ‘nieuwkomer’ in de Baloise Belgium Tour, Ninove-Meerbeke. De vroegere aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, de roemrijke Halsesteenweg, figureert nu als eindbestemming van de tweede etappe die met de hellingen als Parikeberg, Bosberg en Congoberg een meer dan pittige finale kent.

De tijdritspecialisten komen op vrijdag 24 mei aan hun trekken op het 15 kilometer lange traject in en rond Beveren-Waas. Daarna trekt de karavaan richting Wallonië om de etappe met start en aankomst in Lac de l’Eau d’Heure af te werken. De rittenkoers kent daags nadien zijn ontknoping met de ‘mini-Luik-Bastenaken-Luik’ in en rond Banneux. Op het menu onder andere de beklimmingen van Les Forges, de Côte la Redoute en de Côte de Banneux.

Wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) en Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) tekenen present, net als de Zwitser Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard Trek). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier