‘Tom Boonen sluit deal met fiscus over fraude’

Tom Boonen © Belga Image

Profwielrenner Tom Boonen, zijn manager Paul De Geyter en andere wielerverdachten in een fraudezaak in Kortrijk hebben een dading getroffen met de fiscus en met het gerecht.

Dat schrijft De Tijd. Het dossier is zes jaar geleden geopend en gaat over verschillende belastingtrucs die renners of hun manager toepasten. Zo regelde men portretrechten via Ierland, aldus de krant. Verschillende topwielrenners zouden die portretinkomsten (deels) hebben achtergehouden voor de Belgische fiscus.

Het bedrag van de dadingen is niet bekend.

Volgende vrijdag zouden Boonen en de acht andere verdachten voor de raadkamer moeten verschijnen. Maar omdat de belastingen zijn betaald aan de bijzondere belastinginspectie, inclusief een boete van 60 procent aan het parket, zou de strafvordering tegen hen vervallen.

‘Niets mis mee’

Patrick Lefevere, ploegmanager van Etixx-Quickstep, sloot daarentegen geen akkoord met de fiscus en het gerecht. Hij riskeert dus wel nog voor de strafrechter te belanden. Maar volgens De Tijd vervolgt het parket hem enkel voor beperktere feiten rond een Luxemburgse vennootschap. Lefevere zegt in de krant dat er nu eenmaal meer wielerploegen én multinationals in Luxemburg zitten. “Daar is niets mis mee, dat zullen mijn advocaten wel duidelijk maken”.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier