Tom Boonen stapt geblesseerd uit Ronde van Frankrijk

© EPA

De kopman van Quick.Step ondervindt te veel last van zijn zware val van woensdag.

Tom Boonen is tijdens de zevende etappe uit de Ronde van Frankrijk gestapt. De kopman van Quick.Step ondervindt te veel last van zijn zware val van woensdag.

Boonen staakte de strijd op goed 120 kilometer van de finishlijn in Chateauroux.

Tijdens de vijfde etappe was Boonen woensdag zwaar ten val gekomen. Hij liep daarbij blessures op aan zijn rug, rechterschouder en -been. Hij klaagde ook over felle hoofdpijn. Donderdag kon hij wel de zesde rit uitrijden, al had hij het na afloop over “een helse dag”.

“Onzeker”Dokter Toon Cruyt van de Quick.Step-ploeg verduidelijkte de situatie van Boonen: “Tom heeft last van duizeligheid, nekpijn en voelt zich onzeker op de fiets. Daardoor is het medisch niet meer verantwoord om hem te laten verder rijden”.

“We laten vanavond of morgen onderzoeken doen om een hersenschudding uit te sluiten. Hij voelt zich zodanig onzeker dat hij vreest anderen of zichzelf in gevaar te brengen, waardoor hij enkele meters achter de groep blijft bengelen.”

Opgave

Voor de 30-jarige Boonen is het zijn vierde opgave in de Ronde van Frankrijk. Eerder gooide hij voortijdig de handdoek in 2005, 2006 en 2009.

Vorig jaar kwam hij als gevolg van een val zelfs niet aan de start van de Tour. In 2007 won Boonen de groene trui in de Tour. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier