Tom Boonen verlengt contract tot na Parijs-Roubaix

Tom Boonen © BELGA

Tom Boonen heeft zijn contract met Etixx – Quick Step verlengd. De 35-jarige renner blijft nog minstens tot Parijs-Roubaix in het peloton.

Dat maakte de Belgische wielerformatie bekend.

De 35-jarige renner zal geen volledig seizoen meer afwerken. “Hij rijdt tot in Roubaix, daarna misschien nog in Schoten, dat is zijn streek, maar het echte doel is Parijs-Roubaix”, verduidelijkte manager Patrick Lefévere in het VRT-programma Vive le Vélo. “Wat hij zal doen na zijn wielercarrière, heeft hij nog niet beslist.”

Tom Boonen rijdt al sinds 2003 voor Lefévere. Het eerste jaar van zijn profcarrière bracht hij bij US Postal door, waar hij in 2001 al stagiair was. I

In het truitje van Quick-Step won hij onder meer drie keer de Ronde van Vlaanderen, vier keer Parijs-Roubaix, drie keer Gent-Wevelgem en vijf keer de E3 Harelbeke. In 2005 werd hij wereldkampioen, in 2007 veroverde hij groen in de Ronde van Frankrijk.

‘Kon me geen ander truitje voorstellen’

“Ik ben heel blij dat we tot een akkoord gekomen zijn. Het was heel belangrijk voor mij om bij dit team te kunnen blijven”, zegt Boonen in een persmededeling van het team. “Bijna mijn volledige carrière heb ik hier doorgebracht. We hebben samen mooie momenten beleefd en grote triomfen gevierd. Ik ken hier iedereen sinds de oprichting van het team, het is mijn tweede familie geworden. Eerlijk gezegd kon ik het me niet voorstellen dat ik in een ander truitje zou koersen. Het zal prachtig zijn om met dit geweldig team een laatste avontuur in de kasseiklassieker te beleven.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier