Tony Martin twee jaar langer bij Omega Pharma-Quick.Step

© Reuters

De Duitse wielrenner Tony Martin heeft zijn contract bij de Belgische formatie Omega Pharma-Quick.Step met twee jaar verlengd.

De Duitser Tony Martin heeft zijn contract bij Omega Pharma-Quick.Step met twee jaar verlengd tot eind 2016. Dat maakte de ploeg maandag tijdens de tweede rustdag van de Tour bekend op een persconferentie.

De contractverlenging zat er al een tijdje aan te komen, maar een details dienden nog in orde gebracht te worden. De 29-jarige Duitser is al drie jaar aan de slag bij de Belgische formatie. Hij is drievoudig wereldkampioen tijdrijden en een belangrijke pion in de trein van Mark Cavendish.

In deze Tour won hij na een indrukwekkende solo de negende etappe. ‘Ik voel me enorm goed in dit team’, zo zei de Duitser. ‘Het is dan ook een logische stap dat ik mijn contract hier verleng. Ik kijk ernaar uit om me hier verder te ontwikkelen en nog meer zeges te grijpen voor de ploeg.’

Ook manager Patrick Lefevere toonde zich verheugd met de contractverlenging. ‘Tony is een belangrijke schakel in onze ploeg’, stelde hij. ‘We zijn enorm blij dat we hem nog twee jaar langer aan ons team kunnen binden.’ (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier