“Tourorganisatoren spelen met leven van renners”

© EPA

Fränk Schleck heeft zwaar uitgehaald naar de organisatoren van de Tour de France. De renner van Team Saxo Bank verwijt hen dat ze parcours uittekenen die garant staan voor valpartijen.

“Zij hebben het recht niet om enkel voor het spektakel met het leven van de renners te spelen”, zegt Schleck in een interview met het Deense dagblad Ekstra Bladet.

“Valpartijen maken deel uit van de wielersport, maar zijn geen entertainment. Er zijn renners die nooit meer herstellen en geblesseerd zijn voor het leven.”

Opgave

Fränk Schleck moest vorige week opgeven in de Tour wegens een driedubbele breuk aan het linkersleutelbeen, nadat hij was gevallen tijdens de kasseienetappe naar Arenberg.

Hij is “heel gefrustreerd” en “boos” op de organisatoren, die volgens hem hameren op de veiligheid door het dragen van helmen verplichten maar tegelijkertijd wel kiezen voor een traject dat garant staat voor valpartijen.

“Niemand hoeft een parcours uit te tekenen dat haast uitnodigt tot valpartijen, en zeker niet voor de Ronde van Frankrijk,” aldus oudste van de Schleck-broers.

“Geen enkele renner zou blij zijn met Tourwinst als zijn overwinning slechts te danken is aan een val van Alberto Contador of Andy Schleck.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier