Tourrit door België even geneutraliseerd na massale valpartij

© Belga Image

Als gevolg van een massale valpartij op zo’n 60 km van de finish in Hoei werd de derde etappe tot twee keer toe geneutraliseerd.

Tom Dumoulin, Simon Gerrans, William Bonnet moesten door die valpartij opgeven. Even leek ook de Nederlander Laurens Ten Dam te hebben opgegeven, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Andere slachtoffers van de valpartij waren Johan Vansummeren, geletruidrager Fabian Cancellara, Ramon Sinkeldam, Jack Bauer, Greg Henderson en Daniel Oss.

Geneutraliseerd

De koers werd daarom geneutraliseerd door de koersdirectie. Niet voor lang, maar na enkele minuten, aan de voet van de beklimming van de Bohisseau, na 107 km, werd de koers opnieuw geneutraliseerd en zette het peloton zelfs voet aan de grond. Het peloton stond een tiental minuten stil en intussen kregen heel wat renners verzorging.

De neutralisatie kwam er omdat er geen medische staf meer voor handen was in de wedstrijd na de massale crash, elke dokter was immers bezig met één of andere renner en vooraan waren ook geen ambulances meer aanwezig. Gevolg: het was niet veilig koersen en daarom werd de rit geneutraliseerd.

Om 16u15 trok het peloton zich opnieuw op gang. Volg de finale van de etappe live. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier