Tourritwinnaar Riblon: ‘Hou op met renners door het slijk te halen’

© Reuters

Christophe Riblon, winnaar van de 18e rit in de Tour, is het beu. Hij vindt dat het genoeg is met verdachtmakingen aan het adres van gele trui Christopher Froome.

“Stop met renners door het slijk te halen”, nam de Fransman Riblon het voor Froome op. “Ik begrijp niet goed waar men mee bezig is. Of het spel echt eerlijk gespeeld wordt, zal de toekomst uitwijzen, maar dit verdient Froome niet. Wie de gele trui aanvalt, valt de koers aan. Ik zou willen dat de achterdocht verdwijnt. Volgens mij zijn er niet veel bedriegers meer.”

Harde werkers

Toen Riblon van iemand de opmerking kreeg dat Froome en Team Sky geen deel uitmaken van het MPCC (beweging voor een geloofwaardig, lees: dopingvrij, wielrennen) had de Fransman volgend antwoord klaar: “Ik vind dat men hem en de koers in het algemeen onrecht aandoet met al die verdachtmakingen. De renners van Team Sky zijn harde werkers. Ze hebben revolutionaire trainingsmethoden. We zouden er beter achterkomen wat die methodes zijn, en ze zelf toepassen, in plaats van over doping te praten.”

Klaar voor meer controles

Zelf wil Riblon geen twijfels horen over zijn prestaties. “Ik ben voorstander van de dopingcontroles. Ik had vanmorgen nog een controle van het MPCC. Ik ben gecontroleerd na de aankomst en ik hou me gereed voor extra controles in de loop van de avond. Geen probleem voor mij. Maar stop met het vernederen van de koers!” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier