Tweede titel op rij voor Thibau Nys op BK veldrijden

Thibau Nys © belga

Thibau Nys (AA-Drink Jongerenteam) heeft zich zaterdagnamiddag op de luchtmachtbasis in Koksijde tot Belgisch kampioen veldrijden bij de tweedejaarsnieuwelingen gekroond.

De vijftienjarige Thibau Nys, zoon van veldriticoon Sven Nys, reed op de eerste plaats een verstandige cross. Zonder al te diep te moeten gaan wist hij van start tot finish te domineren.

Na eerder al enkele prikken te hebben uitgedeeld, plaatste Nys in de voorlaatste ronde zijn beslissende versnelling.

Dante Coremans kon niet volgen en viel zelfs nog terug naar de vierde plaats, op 47 seconden van de winnaar. Het zilver ging uiteindelijk naar Jetze Van Campenhout, die zestien seconden na de jonge Nys over de streep bolde. Diens ploegmakker Ward Huybs werd op iets meer dan een halve minuut derde.

Voor Thibau Nys is het al de tweede Belgische titel op rij. Vorig jaar kroonde hij zich in Oostende tot Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Volgend seizoen rijdt hij bij de junioren.

Vandaag pakte Jarno Bellens (Young Cycling Talent D & D) de Belgische titel bij de junioren. Bellens plaatste zijn beslissende aanval in de voorlaatste ronde, toen liet hij zijn concurrenten Gerben Kuypers en Witse Meeussen achter zich. Meeussen pakte uiteindelijk het zilver, het brons ging naar Niels Vandeputte. Kuypers moest vrede nemen met de vierde stek.

Zondag worden nog de wedstrijden bij de mannen, vrouwen en beloften gereden.