Van Avermaet: ‘Ik heb mezelf niets te verwijten’

Greg Van Avermaet © Belga

Greg Van Avermaet ontkent met klem dat hij zich aan verboden praktijken heeft bezondigd.

Greg Van Avermaet ontkent met klem dat hij zich aan verboden praktijken heeft bezondigd. Dat liet de BMC-renner verstaan kort voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad in Gent.

“Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik in zo’n situatie ging terechtkomen. Ik heb me al beter gevoeld maar het is nu eenmaal zo. Ik moet ermee leven”, vertelde Van Avermaet. “Ik probeer me nu te focussen op de koers want de Omloop is een van mijn eerste doelen. Ik hoop dat ik een goede wedstrijd kan afwerken. Ik ben er alvast klaar voor. Ik heb een goede voorbereiding gehad en kan terugvallen op een zeer sterke ploeg. Ik heb de benen om een finale te rijden.”

‘Ik ben een zuivere renner’

Van Avermaet wordt verdacht van dopinggebruik. Hij zou net als een rist andere topsporters een behandeling hebben gevolgd bij “ozondokter” Chris Mertens. Op vrijdag 13 maart moet hij verschijnen voor de dopingcommissie van de KBWB.

“Ik kreeg het nieuws donderdag en vandaag wordt het breed uitgesmeerd in de media. Ik was inderdaad patiënt van dokter Mertens en dat moet ik nu gaan verantwoorden aan de KBWB. Ik heb mezelf niets te verwijten en zal mijn uitleg daar ook doen. Ik hoop dat alles snel achter de rug is. Ik heb er het volste vertrouwen in. Ik heb niets misdaan, ben een zuivere renner en heb mezelf niets te verwijten”, beklemtoonde Van Avermaet, die ondanks de heisa rond zijn persoon luid werd toegejuicht voor de start van de Omloop. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier