Van Avermaet: ‘Ik verwacht mee te doen voor de overwinning’

© IMAGEGLOBE

De BMC-renner heeft niet meer gewonnen sinds Parijs-Tours 2011 en krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad een van zijn weinige kansen dit voorjaar om voor eigen rekening te rijden.

De BMC-renner heeft niet meer gewonnen sinds Parijs-Tours 2011 en krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad een van zijn weinige kansen dit voorjaar om voor eigen rekening te rijden.

Met de Omloop Het Nieuwsblad wordt het klassieke wielerseizoen op gang getrokken. Sport/Voetbalmagazine sprak met één van de mannen die zich de komende weken willen tonen: Greg Van Avermaet.

S/VM: Hoe is je verhouding met de Omloop?

Van Avermaet: “Heel goed. Ik reed er al een paar keer in de top tien. Vorig jaar nog was ik vijfde. Eén keer kwam ik geen poot vooruit, omdat ik ziek was. Daar moet je altijd voor opletten als je uit de warmte van Oman komt: dat je geen verkoudheid of griepje opraapt. Als ik deze week goed doorkom, verwacht ik zaterdag mee te kunnen doen voor de overwinning. Ik denk dat mijn conditie er mag zijn.”

S/VM: Dat bleek in Oman, waar je tweede werd in een van de ritten die Peter Sagan won.

“Ik had ook al een goeie Ronde van Qatar achter de rug, waar ik veel werk verzette voor de ploeg. We wonnen daar ook de ploegentijdrit. In Oman zocht ik naar de bevestiging van dat goeie gevoel en wilde ik voor mezelf eens een goed resultaat neerzetten. Als je in een topploeg rijdt, moet je het kopmanschap afdwingen. Ik denk dat de ploegleiding wel zal gezien hebben dat ik als kopman kan starten in de Omloop Het Nieuwsblad. Met Taylor Phinney aan mijn zij, die nog ervaring mist op Vlaamse wegen, maar zeker een hoofdrol kan spelen.”

S/VM: Eind 2010 verklaarde je in dit magazine nochtans dat je toekomst misschien wel in de Ardennenklassiekers lag.

“Ja, maar in de Waalse klassiekers zullen we alles op Philippe Gilbert zetten. Ik blijf vinden dat ik alle klassiekers aankan, van de Omloop tot Luik. Alleen liggen de kansen niet zo dik gezaaid voor mij. Van Parijs-Roubaix bijvoorbeeld heeft Thor Hushovd een doel gemaakt. Als ik nu op de Vlaamse klassiekers mik, is dat een keuze van het verstand, omdat ik er iets meer mijn kans zal kunnen gaan. Het komt er voor mij vooral op aan om dit voorjaar zo snel mogelijk een mooie overwinning mee te pikken.”

S/VM: Als je er één mag kiezen?

“Dan zeg ik de Ronde van Vlaanderen, al had ik het meer voor het oude parcours.”

S/VM: Wie worden je concurrenten zaterdag?

“Ik moet eerlijk gezegd de deelnemerslijst nog eens bekijken. Maar ik verwacht opnieuw Sep Vanmarcke en ook Jürgen Roelandts zal er staan. Van de buitenlanders is Juan Antonio Flecha altijd goed in het openingsweekend.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier