Van der Poel ongenaakbaar in het Deense Bogense, van Aert tweede na twee lekke banden

(archiefbeeld) © Belga

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft vandaag de Wereldbekermanche veldrijden in het Deense Bogense op zijn naam geschreven. Wout van Aert behaalde, ondanks twee lekke banden, de tweede plaats.

Halfweg koers schudde de Nederlandse en Europese kampioen Toon Aerts van zich af om zo richting de zege te soleren, zijn vierde op rij dit seizoen in de Wereldbeker, waarin hij met het maximum van de punten ongenaakbaar aan de leiding staat.

Er is nog altijd niets te doen aan Mathieu van der Poel, maar ik blijf het beste van mezelf geven.

Wout van Aert

Van der Poel zag nochtans zijn voorbereiding verstoord door een blessure die hij opliep tijdens de Superprestigecross van vorige week in Gavere-Asper. Maar de Nederlander leek niet al te veel hinder meer te ondervinden van de hechtingen aan zijn rechterknie en net als in Iowa, Waterloo en Koksijde reed hij ook in Denemarken de concurrentie aan diggelen.

Wereldkampioen Wout van Aert klopte een achttal seconden later Aerts in een sprint om de tweede plaats. Lars van der Haar werd op 47 seconden vierde. De komende Wereldbekermanche wordt komend weekend in het Duitse Zeven gereden.

Van Aert klaagde achteraf over twee lekke banden onderweg. Ook Toon Aerts kreeg af te rekenen met een leegloper.

‘De tweede helft van de koers kwam ik dichter bij Toon Aerts’, zegt Van Aert. ‘Toen ik bij hem kwam, zag ik dat hij lek stond. Hij moest de materiaalpost in en zo kon ik alleen de jacht inzetten naar Mathieu van der Poel. Dat dacht ik althans, want ook ik reed (achteraan) lek en zo kon Toon weer bij mij aansluiten. Nog iets verder moest ik opnieuw binnen, want ditmaal stond ik vooraan lek. Toon kon een kloofje slaan, maar ik ben alles blijven geven. In de laatste rechte lijn kon ik toch nog bij hem komen en hem in de sprint achter mij laten. Er is nog altijd niets te doen aan Mathieu van der Poel, maar ik blijf het beste van mezelf geven. Er komen nog heel wat crossen aan.’