Veldrijder Wietse Bosmans onder het mes na zware valpartij

© Belga

Wietse Bosmans is na een valpartij met zijn motor in het ziekenhuis van Herentals beland.

Wietse Bosmans is na een valpartij met zijn motor in het ziekenhuis van Herentals beland. De vicewereldkampioen veldrijden bij de beloften liep een zware knieblessure op en ging reeds onder het mes.

Dat meldde de veldrijder van het BKCP-Powerplusteam op zijn website.

‘In het beste geval kan Wietse binnen zes weken rustig beginnen fietsen, maar het kan ook veel langer duren’, vertelt vader Joris Bosmans. ‘Het gaat om een complexe fractuur, dus er werd onmiddellijk geopereerd. Een operatie die een paar uur duurde. Er zijn botjes en schilfertjes in de buurt van de ligamenten afgescheurd.’

‘Momenteel verblijft Wietse nog in het ziekenhuis van Herentals. Zondagavond werden er opnieuw platen genomen van zijn knie. Daaruit blijkt dat de operatie meer dan succesvol was.’

Het been van de talentvolle veldrijder moet nu vier weken lang in het gips. ‘Gelukkig zijn de spieren niet zwaar geraakt. Als Wietse een goeie revalidatie kent, wordt hij in principe weer de oude. Normaal is er geen blijvende schade. Toch zal het wellicht negen tot tien weken duren vooraleer Wietse weer de fiets op kan’, aldus Joris Bosmans.

Vicewereldkampioen

De 21-jarige Wietse Bosmans kon afgelopen seizoen twee van zijn drie doelen realiseren. Naast de wereldbeker pakte hij ook de eindwinst in de BPost Bank Trofee Veldrijden bij de beloften. Op het WK in Louisville moest hij de wereldtitel aan de Nederlander Mike Teunissen laten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier