Video: Fabian Cancellara wordt barman

© Belga

De Zwitserse wielrenner trakteerde zijn supporters woensdagavond na de Scheldeprijs op bier.

De Zwitser Fabian Cancellara kroop woensdagavond na de Scheldeprijs even in de huid van barman. In zijn supporterscafé in Koningshooikt trakteerde hij ongeveer 350 laaiend enthousiaste fans op bier.

De wielrenner stond erop zijn enige supportersclub op deze manier te bedanken voor alles wat ze voor hem al deden. Samen met Rik Van Looy tapte hij een uur lang gratis pintjes.

Bij zijn aankomst kreeg “The King of Flanders”, zoals zijn supporters hem noemen, een boete overhandigd van een politieman uit Meerbeke. Cancellara had zondag tijdens de Ronde namelijk 60 kilometer per uur gereden waar hij eigenlijk maar 50 mocht. De Zwitser lachte eens goed met de grap en zette daarna nog een rondje.

Enige supportersclub

De supportersclub van Cancellara krijgt steeds meer aanhangers. “Vorige week hadden we er nog een goede 4.000 en nu gaan we al naar de 20.000 toe. En niet alleen Belgen. Van over de hele wereld komen de aanvragen. Dat komt omdat wij de enige officiële fanclub zijn van Cancellara”, legt initiatiefnemer Remi De Moor uit.

Klik hier om de video te bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier