Vincenzo Nibali mikt in 2014 op eerste Tourzege

© IMAGEGLOBE

Het grootste doel in 2014 voor Vincenzo Nibali (29), afgelopen jaar winnaar van de Giro, situeert zich niet in mei maar in juli: de Tour.

Het grootste doel in 2014 voor Vincenzo Nibali (29), afgelopen jaar winnaar van de Giro, situeert zich niet in mei maar in juli: de Tour.

Nibali gaat met Astana voor de gele trui, maar dan zal hij nog moet verbeteren in het tijdrijden, beseft hij zelf ook: “Ik ben al veel verbeterd in die discipline, maar er is nog groeimarge.”

Vóór de Tour heeft Nibali nog één doel: Milaan-Sanremo winnen. Maar dat bazuint hij niet uit, na het tegenvallende WK op de weg, waar hij zijn ambities wel vooraf uitsprak, maar met lege handen achterbleef. Ook de Vuelta viel tegen. “Daar was ik de eerste week niet goed. Had men mij daar aangevallen was het nog slechter geweest. Maar na de Giro hoopte ik inderdaad op nog meer zeges”, zegt hij in Gazzetta dello Sport. Voor hemzelf acht hij de combinatie Giro-Tour niet haalbaar: “Te kort na elkaar. Misschien kan het wel als je niet mikt op een eindresultaat, maar op etappes.”

De vaandeldrager van het Italiaanse wielrenner voelt hij zich niet. “Ik houd me er niet mee bezig. Ik ben nog dezelfde als vijf jaar geleden: een leider als ik in het zadel zit, een gewone mens in het dagelijks leven. Ik draai makkelijk de knop om.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier