Vive le Vélo blijft nog in de wachtkamer voor Panenka!

Karl Vannieuwkerke © Belga Image

Ondanks de uitschakeling van de Rode Duivels in de kwartfinales van het EK blijft de VRT de voetbaltalkshow Panenka! tot het einde uitzenden. Tot grote spijt van televisiekijkend Vlaanderen, die liever met Vive le Vélo in het spoor van het Tourpeloton Frankrijk doorkruist.

Vlaanderen is nog altijd niet bekomen van de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk. Veel kijkers hebben het dan ook gezien met de voetbaltalkshow Panenka! en willen Tour-programma Vive le Vélo op de buis. Presentator Karl Vannieuwkerke, die normaal het Tourprogramma presenteert, kreeg het afgelopen weekend op Twitter tientallen keer de vraag van kijkers waarom hij niet direct naar de Tour kan vertrekken.

‘Mijn opvoeding heeft me ingepeperd dat ik opdrachten waarvoor ik me engageer, moet afmaken. Euro 2016 till the end’, twitterde de West-Vlaming hierover. Tot volgende week dinsdag blijft de wielertalkshow in de wachtkamer, terwijl Vannieuwkerke nog tot het einde van het EK voetbal – zondag – samen met vier gasten de matchen blijft analyseren.

‘Voor de zomer hebben we de omkadering van het EK tot de finale ingepland’, vertelt VRT woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. ‘Zowel Panenka! en Vive le Vélo tegelijk produceren is niet zinvol en bovendien budgettair onverstandig. Wel gaan we binnen Panenka!, zoals de voorbije dagen het geval was, geregeld overschakelen naar verslaggever Maarten Vangramberen in de Tour.’ (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier