Vuelta stopt al na vier etappes voor John Degenkolb

© Reuters

De Duitse wielrenner van Trek-Segafredo zal niet aan de start van de vijfde etappe verschijnen wegens ziekte.

De tienvoudige ritwinnaar in de Ronde van Spanje moet al na vier etappes opgeven. De Duitse sprinter is ziek, zo laat zijn ploeg Trek-Segafredo weten.

‘Ik heb nooit eerder moeten opgeven in een grote ronde, dus dit is een enorme ontgoocheling dat ik uit de Vuelta moet stappen’, zegt John Degenkolb. ‘Ik was naar hier gekomen voor een ritzege en om Alberto Contador aan een goed resultaat te helpen in zijn laatste wedstrijd als profrenner.’

‘Ik heb mezelf door de voorbije etappes geworsteld in de hoop dat mijn lichaam zou herstellen, want ik had de benen. Maar als je niet deftig kan ademen, is het gewoon onmogelijk verder te doen.’

Degenkolb is niet de enige Trek-renner die sukkelt met zijn gezondheid. Na de etappe van disndag, waarin Contador het opnieuw moeilijk had, wees de Spanjaard een virus aan als oorzaak voor zijn mindere prestaties. Problemen aan de maag en darmen zouden dus roet in het eten kunnen gooien in de laatste wielerwedstrijd van El Pistolero.

Deze editie van de Vuelta was al de vijfde voor Degenkolb. In de vorige vier pakte hij in totaal tien ritzeges en in die van 2010 won hij het puntenklassement.