‘Wat ik wil in mijn carrière, is mikken op de Tour’ (Chris Froome)

© AFP

Chris Froome komt op 29 juni aan de start van de 100ste verjaardag van de Tour. In de toekomst wil hij nog vaak aan die start staan.

Chris Froome verschijnt op 29 juni in Corsica als topfavoriet aan de start van de 100e Ronde van Frankrijk. In The Times laat de Britse Sky-renner optekenen dat hij niet uit is op roem of erkenning.

“Ik ben niet op zoek naar roem of erkenning om wat ik doe. Ik stel mijn doelen. Wat ik wil in mijn carrière, is mikken op de Tour. En dan heb ik het niet alleen over dit jaar maar ook over de volgende zes à zeven jaar. Dat doel drijft mij, niet het gegeven dat ik roem kan vergaren”, zegt de 28-jarige Froome.

Vorig jaar werd de Brit met Keniaanse roots tweede na zijn land- en ploeggenoot Bradley Wiggins. Die laatste is er dit jaar niet bij in La Grande Boucle, wegens blessures en uit vorm.

“Het is jammer want met Bradley als titelverdediger krijg je meer respect in het peloton”, klinkt het diplomatisch. “Anderzijds is het ook leuk dat die constante druk vanuit de media wat wegvalt.”

Losrijden in de Dauphiné

Froome toonde in de voorbije Dauphiné, die hij won, alvast een goede vorm. Hij haalde het er voor onder meer Alberto Contador, die zijn grootste uitdager in de Tour moet worden. “Soms viel hij aan, reed hij twintig meter voor ons, en viel dan terug. Dat gaf een leuk gevoel.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier