Wereldkampioen Mark Cavendish wint Kuurne-Brussel-Kuurne

© Belga

Mark Cavendish heeft de 65e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven.

De Britse wereldkampioen van Team Sky rondde het werk van zijn ploeg perfect af en won na 195 kilometer in een massasprint voor de Wit-Rus Yauheni Hutarovich. De Nederlander Kenny van Hummel sprintte naar de derde plaats.

Een zevental, met onder meer Niko Eeckhout en Sylvain Chavanel, begon met een kleine minuut voorsprong aan de eerste van twee plaatselijke ronden over elk 15 kilometer. Team Sky van wereldkampioen Cavendish en Chris Sutton, de Australische winnaar van vorig jaar, mende het peloton en hield de vluchters in het vizier. Met amper een halve minuut voorsprong begonnen de zeven aan de laatste 15 kilometer. Eeckhout en de Fransman Jimmy Engoulvent spartelden nog even tegen, maar met nog vijf kilometer voor de boeg zorgde Sky netjes voor de hergroepering.

De sprintersploegen kregen ruim de tijd om hun treintjes in stelling te brengen, maar Sky hield net genoeg wagonnetjes over voor de slotkilometer. Sutton bleek een perfecte gangmaker voor Cavendish, die door niemand echt bedreigd kon worden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier