Wereldkampioene Marianne Vos wint Ronde voor vrouwen

© Belga

De 25-jarige Marianne Vos mag de overwinning van de tiende Ronde van Vlaanderen voor vrouwen aan haar palmares toevoegen.

De Nederlandse Marianne Vos, ook wereldkampioene wielrennen bij de vrouwen, is als eerste gefinisht op de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Voor Belgen was er geen plaats op het erepodium. Achter haar strandde haar landgenote Elenora van Dijk als tweede en de Zweedse Emma Johansson als derde.

Met vier trokken de wielrensters voorop richting finish. Het peloton probeerde het gat nog dicht te rijden, maar slaagde hier niet in. In de daaropvolgende sprint was het Vos die aan het langste eind trok. De Italiaanse Elisa Longo Borghini eindigde net naast het podium.

Beste Belg is zeventiende

De beste Belgische was Latoya Brulee, zei reed als zeventiende de meet over. Liesbet De Vocht moest genoegen nemen met een negentiende plaats.

De fietsende vrouwen leggen niet hetzelfde parcours af als hun mannelijke collega’s. De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen start en vertrekt in Oudenaarde en is 127 kilometer lang. (Belga/EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier