Wie houdt Gilbert op Mûr de Bretagne van tweede ritzege?

© Belga

Tijdens de vierde rit van de Tour de France trekken de renners dinsdag van Lorient naar de Mûr de Bretagne (172,5 kilometer).

U kan de rit niet op de televisie bekijken? Volg de ontknoping van de etappe live op Sportmagazine.be!

Alles over de Tour 2011

Tijdens de vierde rit van de Tour de France trekken de renners dinsdag van Lorient naar de Mûr de Bretagne (172,5 kilometer). Philippe Gilbert is topfavoriet om zijn tweede ritzege te boeken.

Na 79 kilometer moet het peloton over de Côte de Laz, een beklimming van vierde categorie in de Montagnes Noires. De kaarsrechte weg van Neulliac naar de finish is 12 kilometer lang en loopt door de Montagnes Russes. Het ene heuveltje volgt er het andere op.

Zo is er kort voor het eigenlijke begin van de Mûr de Bretagne een strook vals plat van bijna twee kilometer met een stijgingsgraad van 3,5 procent, gevolgd door een 700 meter lange zachte afdaling met tenslotte een kilometer bergop met een stijgingsgraad van 5,6 procent.

De Mûr zelf is het moeilijkst in het begin. Een kilometer aan 10 percent, daarna 200 meter van 12 tot 13 procent om te eindigen met 800 meter van 3 procent.

De jarige Gilbert, die nog steeds de bolletjestrui draagt, begint dan ook als topfavoriet aan de rit. Zijn grootste concurrent wordt waarschijnlijk Cadel Evans. De Australiër staat in het klassement op 1 seconde van leider Thor Hushovd en kan dus het geel veroveren. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier