‘Wielrennen zit hier in het drinkwater’ (Ludo Van Campenhout)

Fabian Cancellara met Ludo Van Campenhout bij de start van een Tourrit in Antwerpen. © Belga

Door volgend jaar zowel het Belgisch kampioenschap wielrennen te organiseren als de nieuwe startplaats te vormen voor de Ronde van Vlaanderen, toont Antwerpen meer dan ooit aan dat “het wielrennen hier in het drinkwater zit”. Dat stelt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).

“De komst van de Ronde is fantastisch nieuws”, vindt hij. “Het is ook mooi dat de wedstrijd uitbreidt naar andere provincies.” Volgens Van Campenhout haalde Antwerpen het als startplaats van Brugge omwille van “het inhoudelijke verhaal”.

“De prijs was sowieso gestegen, voor elke kandidaat”, zegt hij. “Dit was geen opbod. Dat de Muur van Geraardsbergen nu weer mee in het parcours kan, was uiteraard ook een belangrijk element.”

Grote Markt

De praktische details moeten nog verder besproken worden met organisator Flanders Classics, klinkt het, maar het is alvast het plan om de start in 2017 op de Grote Markt te laten plaatsvinden.

“Een uittocht in de schaduw van de kathedraal zou prachtig zijn”, stelt Van Campenhout. “Dat hebben we vorig jaar bij de start van een Touretappe nog gezien. Toen waren er trouwens 300.000 bezoekers. We moeten bescheiden blijven, maar ik denk dat er voor de Ronde opnieuw héél veel volk zal opdagen.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier