Wielrenner Yoann Offredo op training aangevallen met honkbalknuppel

Yoann Offredo aangevallen met honkbalknuppel © Facebook/Yoann Offredo

De 30-jarige Fransman Yoann Offredo is tijdens een trainingstochtje in Frankrijk aangevallen door twee mannen met een baseballbat en een breekmes. Dat verklaart de renner van het Belgische Wanty-Groupe Gobert op Facebook. Hij postte daarbij enkele foto’s van zijn gehavende lichaam.

Offredo liep een gebroken neus en gekneusde ribben op. Ook heeft hij blauwe plekken over zijn hele lichaam.

“Toen ik als 12-jarige jongen met wielrennen begon, had ik er geen idee van dat ik een beroep ging uitoefenen dat zo gevaarlijk kon zijn, dat mijn leven soms in gevaar zou zijn”, vertelt Offredo.

“Vandaag ben ik het slachtoffer geworden van geweld, toen ik er met twee vrienden voor een trainingstocht op uit trok. Naast de fysieke blessures, ben ik vooral geschokt. Ik ben niet kwaad, ik ben vooral triest nu ik besef dat ik niet wil dat mijn kinderen ooit beginnen aan deze mooie sport, waar ik zo van hou. Het is simpelweg te gevaarlijk. Je vertrekt ’s ochtends op training, maar je weet niet of je nog wel gaat terugkeren. Het is intriest dat in de het land van de mensenrechten, de rechten van de fietsers zo genegeerd worden.”