WK veldrijden in Boom?

Kalmthoutenaar Koen Monu staat nu ook in voor de organisatie van het WK in Zolder. © /

Terwijl de veldritwereld in spanning aftelt naar de regenboogstrijd in Zolder, worden er al plannen gesmeed voor een volgend WK in België.

Een WK op de weg – kostprijs: twintig miljoen euro – lijkt voor België niet meer haalbaar, maar een WK veldrijden, dat ‘slechts’ een goeie twee miljoen euro vereist, is bij ons stilaan een vier- à vijfjaarlijkse traditie aan het worden. Na Zolder 2002, Hooglede-Gits 2007, Koksijde 2012 en opnieuw Zolder komende week, vindt het volgende WK in ons land plaats in recreatiedomein De Schorre in Boom. Althans, dat is wat Koen Monu wil realiseren, de Kalmthoutenaar die als geen ander weet wat het organiseren van een WK inhoudt. Met zijn vzw Pro-Cycling neemt Monu de huidige organisatie in Zolder op zich en ook in het verleden werkte hij al mee aan heel wat WK’s in binnen- en buitenland. Eind oktober was hij ook de stuwende kracht achter de eerste Niels Albert Cyclocross in De Schorre, gewonnen door Lars van der Haar.

Volgend jaar verhuist de regenboogstrijd naar het Groothertogdom Luxemburg, voor 2018 ligt het Nederlandse Valkenburg in poleposition. ‘We moeten ervan uitgaan dat het WK ten vroegste in 2020 naar België terugkeert’, aldus Monu in Sport/Voetbalmagazine.

(Benedict Vanclooster)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier