Wout Van Aert boekte in Iowa slechtste resultaat ooit als prof

Wout Van Aert © BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Pas 14e op 2 minuten en 32 seconden van grote rivaal Mathieu van der Poel in Iowa: nooit zette Wout Van Aert als prof een slechter resultaat neer.

Een offday qua gevoel (“last van de warmte”) plus een lekke band op een slecht moment, net na een materiaalpost, waardoor hij een halve ronde op een leeglopende tube moest rijden: de redenen waarom Wout Van Aert afgelopen zondag in de Wereldbekerveldrit in Iowa pas als 14e strandde, op 2 minuten en 32 seconden van een superieure Mathieu van der Poel.

Door die lekke band een ietwat vertekend beeld, al was Van Aert naar eigen zeggen ook zonder pech in het beste geval “ergens tussen plaatsen vijf en tien” geëindigd.

Niettemin was zijn 14e stek zijn slechtste resultaat sinds de Kempenaar op 1 januari 2015 de stap naar de prof zette, en was zijn achterstand in Iowa, 2 minuten en 32 seconden, ook nooit groter.

Van Aerts vorige slechtste resultaat bij de profs was een 10e stek, op 18 februari 2017 in Leuven (fysiek en mentaal vermoeid na een lang seizoen), en op 27 december 2015 in Diegem (door kettingproblemen).

Alleen toen Van Aert, als pas 18-jarige belofte, aan zijn allereerste profcross deelnam, op 16 december 2012 in Leuven, eindigde hij (zowel qua plaats als qua achterstand op de winnaar) nog verder dan afgelopen zondag in Iowa. Toen finishte hij als 22e op 3 minuten en 15 seconden van Niels Albert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier